AMSTERDAM - Het Formule1 circus draait na twee races alweer op volle toeren. Er viel de voorbije dagen dan ook weer heel wat nieuws te rapen in de paddock. Zo is er een eindelijk een testakkoord, en een nieuwe eigenaar voor de sport. De Japanse GP verhuist en McLaren pakt met een nieuwe versie van hun wagen uit.

Na maanden van oeverloze discussies zijn alle teams, jawel zelfs Ferrari, het eens geworden over het aantal toegestane testdagen. Vanaf nu mag elk team maximum 36 dagen testen tijdens het F1-seizoen.

De Europese Commissie keurt de verkoop van de F1 goed. Investeringsgroep CVC mag de commerciële rechten op de sport eindelijk kopen, maar moet wel hun rechten op het MotoGP kampioenschap verkopen.

De Japanse Grand Prix wordt in de toekomst niet langer in Suzuka maar op het Fuji circuit gereden. Intussen gaf F1-baas Ecclestone nog te kennen dat drie Europese races in gevaar zijn. Frankrijk, Italië en Duitsland zouden het in de toekomst met één in plaats van twee races moeten stellen.

McLaren pakt in Australië uit met een eerste grondige update van hun wagen. Het team past verder de achtervleugel aan om opnieuw aan de eisen van de FIA te voldoen. Ook BMW-Sauber verwijdert de flexibele onderdelen van hun achtervleugel.

Midland heeft er een nieuwe Chinese sponsor bij en wil volgend jaar al een Russische rijder inschakelen.