SAKHIR - Voor Christijan Albers is het formule 1-seizoen desastreus begonnen. De coureur van Midland kwam zondag bij de Grote Prijs van Bahrein niet van zijn startplek en moest met een mechanisch defect opgeven.

Albers werd gedwarsboomd door een kapotte aandrijfas. Een soortgelijk probleem had teamgenoot Tiago Monteiro ook. De Portugees stapte echter al voor de start in de reserveauto en reed daarom nog wel op het circuit van Sakhir.

Albers was aangeslagen door de mislukte seizoenstart. "Heel erg jammer dat ik niet eens heb meegereden. We hadden graag data willen verzamelen voor de volgende race in Maleisië. Dit probleem hebben we tijdens de wintertrainingen helemaal niet gehad. Zoiets valt niet te voorzien", zei de Nederlander.

Frustrerend

Albers had zich de dag totaal anders voorgesteld. Ook omdat hij het gevoel had dat hij meer kon laten zien dan in de training. "Ik was er van overtuigd dat ik een redelijke race had kunnen neerzetten zonder deze problemen. Het is erg frustrerend als je denkt dat er veel meer inzit dan we in de trainingssessies hebben laten zien."