AMSTERDAM - Indien FIA-baas Max Mosley er in slaagt de budgetten in de Formule 1 naar omlaag te halen, overwegen twee bekende gezichten een terugkeer. Voormalig teambaas Eddie Jordan en ex-Ferrari-rijder Eddie Irvine willen beiden een eigen team starten.

"Als Max en Bernie de gekken (de grote autofabrikanten, red) kunnen intomen, dan wil ik heel graag terugkeren naar de F1", aldus ex-teambaas Eddie Jordan in Daily Express. "De constructeurs hebben me diep teleurgesteld. Met hun geld hebben ze de sport helemaal kapot gemaakt."

Jordan verkocht zijn team vorig jaar aan de Russische miljonair Alex Schnaider. Die doopte het team intussen om tot Midland F1 Racing, het eerste Russische team in de geschiedenis van de sport. Maar mogelijk blijft MF1 niet lang het enige Russische team.

Voormalig vice-wereldkampioen Eddie Irvine wil namelijk in de toekomst ook een team starten. Daarvoor kan hij op de financiële steun rekenen van een Russisch vodka-fabrikant. Het duo probeerde enkele maanden geleden al het Minardi-team te kopen, maar Red Bull baas Mateschitz was hen toen te snel af. Wat niet wil zeggen dat Irvine zijn plannen heeft opgegeven. De Ier hoopt in 2007 of 2008 met een eigen team aan de start te verschijnen.