VALENCIA - Het Honda F1-team lijkt helemaal klaar voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Testrijder Anthony Davidson brak op de allerlaatste testdag in Valencia het officieuze ronderecord van Kimi Raïkkönen. De nieuwe Honda-wagen was maar liefst een seconde sneller dan het vorige record van de nieuwe McLaren-Mercedes.

Vice-wereldkampioen Kimi Raïkkönen verbaasde op woensdag de F1-wereld al met een strakke 1:09.416, maar de nieuwe Honda was donderdag nog sneller op het Ricardo Tormo circuit. De klok viel voor testrijder Davidson stil op 1:08.450. Daarmee sluit Honda de wintertests af als allersnelste team.

Tot na de eerste race in Bahrein volgende week blijft het natuurlijk wel gokken op de onderlinge machtsverhoudingen in het F1-peleton. Toch lijkt Honda een heel sterk seizoen tegemoet te gaan. De tijd die Davidson immers reed lag heel dicht in de buurt van de tijden die vroeger met de V10-motoren werden gereden. De verplichte omschakeling van V10 naar V8-krachtbronnen lijkt bijgevolg nu reeds een maat voor niks te zijn geweest.