WARWICKSHIRE - Rally-baas David Richards komt in 2008 bijna zeker met een eigen F1-team aan de start. Het bedrijf van de Brit, Prodrive, kondigde op woensdag immers de bouw van een gloednieuwe F1-fabriek aan.

De nieuwe fabriek op de voormalige luchtmachtbasis Honiley moet in de eerste plaats een onderdak bieden aan de huidige afdelingen van Prodrive. Maar Richards sluit niet uit dat "ook een nieuw Brits F1-team er onderdak kan vinden", al wil de Brit nog steeds niet officieel toegeven dat hij een eigen team wil starten. Toch liet de voormalige Benetton en BAR baas zien intenties doorschemeren.

"Het leek ons logisch deze mogelijkheid mee in de plannen op te nemen voor het geval we in de toekomst zelf in de F1 willen stappen", klonk het woensdag bij Prodrive.

De beslissing om een eigen F1-team te starten hangt vooral af van de nieuwe technische reglementen die de sport vanaf 2008 zal hanteren. Indien het voor kleine, onafhankelijke teams mogelijk wordt gemaakt om het chassis en motor van topteams te kopen, lijkt Richards de stap naar de F1 zeker te willen nemen. Voorlopig is Prodrive vooral actief in het wereldkampioenschap Rally.