VALLELUNGA - Nog voor de wagen zijn eerste race heeft gereden, past Toyota de nieuwe TF106 al grondig aan. Tijdens de test in het Italiaanse Vallelunga pakte het team uit met een compleet nieuw aërodynamicapakket.

"We hebben elk onderdeel van de wagen onder de loep genomen. Vervolgens hebben we de onderdelen aangepast zodat we nu over een heel competitief aërodynamicapakket beschikken", aldus technisch directeur Mike Gascoyne.

Toyota lijkt best een duwtje in de rug te kunnen gebruiken want de resultaten van de eerste tests waren niet meteen schitterend. Toch heerst er nog geen onrust bij het Japanse team. "De manier waarop we onze test aanpakken zorgt er misschien niet voor dat we de snelste wagen op de baan hebben, maar het moet ons toe staan heel het jaar door voor podiumplaatsen te vechten en uiteindelijk ook voor het eerst een race te winnen."

Dat de Japanners kosten noch moeite sparen voor dat eerste succes is intussen al overduidelijk. Het team had als eerste de nieuwe wagen klaar, test er al sinds november 2005 mee en voert nu dus een eerste grondige wijziging door. Maar daar blijft het niet bij. Bij de start van de Europese races wil het team met een compleet nieuwe wagen aantreden.