AMSTERDAM - David Richards, één van de bazen van het WK Rally wil in 2008 met een eigen Formule 1 team beginnen. De deelname van Prodrive hangt wel af van het feit of de F1-bazen nog meer besparingsmaatregelen willen invoeren.

Prodrive ondersteunt al jaren het rally-team van Subaru, maar in 2008 moet de naam ook in de F1 opduiken. David Richards, de voormalige teambaas van BAR, wil graag een eigen F1-team. Wat niet wil zeggen dat de Brit kost wat kost in de F1 wil stappen.

Richards wil enkel eigen F1-team starten indien de internationale automobielfedereatie FIA nog meer besparing doorvoert. Prodrive moet namelijk maar één van de onafhankelijke teams zijn die de F1-team in de toekomst opnieuw moet tellen volgens Richards.

"Indien de besparingsmaatregelen van FIA-voorzitter Mosley de komende jaren vruchten gaan afwerpen, dan is er zeker een plaats voor kleine, onafhankelijke teams. Die zijn ook nodig om tegengewicht te bieden voor de aanwezigheid van de grote constructeurs", meent Richards. "De grote jongens zoals Toyota blijven immers maar in de F1 zolang hen dat goed uitkomt. De fans mogen niet de dupe worden van deze mentaliteit".