JEREZ - Voormalig wereldkampioen Michael Schumacher is het snel rijden nog niet verleerd. De Duitser kroop vandaag voor het eerst sinds de laatste race nog eens in zijn Ferrari en reed meteen de snelste tijd tijdens de testsessie in het Spaanse Jerez. Toch verliep niet alles perfect. In de ochtend raakte Schumi nog even van de baan.

Normaal gezien test Schumacher niet in december, maar deze keer maakte de Duitser toch een uitzondering. De nieuwe V8-motoren vormen voor alle teams een uitdaging en dus wil Schumacher zijn team Ferrari zoveel mogelijk helpen met het ontwikkelingswerk. Zijn eerste kennismaking verliep alvast positief.

Tijdens mijn eerste rondje was ik een beetje teleurgesteld, maar toen besefte ik dat ik het volledige potentieel van de motor nog niet had benut. Je voelt wel dat er een verschil in kracht is met de oude V10, maar ik had het eerlijk gezegd veel erger verwacht", verklaarde Schumacher na afloop aan Reuters.

Toch was het dus ook voor de Duitser even wennen aan de V8. Schumacher liet zich in de voormiddag zelfs even verrassen en raakte daarbij van de baan. Gelukkig werd zijn wagen niet beschadigd. Hij kon in de namiddag dus rustig verder testen en de snelste tijd neerzetten. Zijn nieuwe teamgenoot Felipe Massa reed overigens de tweede tijd.