AMSTERDAM - De Duitse autobouwer Volkswagen zou plannen hebben om in 2008 met dochterbedrijf Audi in de Formule 1 te stappen. Volgens een Duitse krant zal VW daarvoor samenwerken met Red Bull.

Het F1-seizoen zit er nog maar net op en de eerste van de traditionele "winterroddels" duikt alweer op. Net zoals de voorbije jaren wordt het Duitse Volkswagen opnieuw met de Formule 1 in verband gebracht. Deze keer beweert de Duitse krant TZ dat Volkswagen-baas Pischetsrieder een eigen F1-team wil en daarvoor wil samenwerken met Red Bull.

In 2008 zou Audi motoren leveren aan één van de twee Red Bull F1-teams (Red Bull Racing & Squadra Toro Rosso). Eén of twee jaar later zal Audi dit laatste team (het voormalige Minardi dus) helemaal overnemen en het team zelf runnen.

Het kapitaal voor deze plannen zou VW vinden door de activiteiten van Audi in het Duitse DTM-kampioenschap en de Dakar Rally stop te zetten. Voormalig F1-rijder en ex-BMW motorsportbaas Gerhard Berger zou het nieuwe team gaan leiden. Concrete bewijzen voor het verhaal kan de krant (geheel volgens de jaarlijkse traditie) natuurlijk niet geven.