AMSTERDAM - Voormalig F1-rijder Aguri Suzuki gaat het tweede F1-team van Honda leiden. Dat gaf de Japanner dinsdag toe tijdens een persconferentie om de geboorte van het team aan te kondigen.

De plannen van Honda om met een tweede team te starten zijn dus niet uitgesteld zoals een paar dagen geleden her en der nog werd beweerd. Suzuki neemt de taak op zich om het tweede team te gaan leiden, maar staat bijna voor een "mission impossible" om het team in 2006 al aan de start te krijgen.

Voorlopig zijn de enige zekerheden waarover Suzuki beschikt het feit dat Honda de (V8) motoren zal leveren en Bridgestone voor banden zorgt. Dat Takuma Sato voor het team zal rijden is bijna zeker. Maar met welk chassis dat zal gebeuren is nog een heel groot vraagteken. Volgens de huidige regels moet elk team met een zelf ontworpen wagen aan de start verschijnen. De kans dat het nieuwe, voorlopig nog naamloze team, daarin zal slagen is eerder klein.

Bovendien moet het team ook nog op zoek naar werknemers. Suzuki hoopt tegen maart 2006 toch 100 mensen te vinden die vanuit de voormalige Arrows fabriek in Groot-Brittannië voor het team willen werken.