SHANGHAI - Nico Rosberg, zoon van voormalig wereldkampioen F1 Keke, is volgend jaar voor het Williams-Cosworth team actief in de F1. De jonge rijder is al zeker van een testzitje, maar is ook nog steeds één van de drie kandidaten om de plaats van Nick Heidfeld in te nemen als tweede rijder.

“Begin deze week vertelde Frank (Williams) me dat ik zeker één van hun drie rijders zal zijn in 2006. Ik ben dus al zeker van een job als testrijder, maar ik hoop natuurlijk dat ik voor hen mag racen", verklaarde de GP2-kampioen.

Rosberg Junior heeft nog wel twee concurrenten voor het tweede racezitje bij Williams. Naast huidig testrijder Antonio Pizzonia is er nog een derde hond in het spel aanwezig. Volgens insiders is dat de Brit Anthony Davidson. Andere bronnen beweren dan weer dat Rosberg al zeker is van een racecontract voor 2006. Daar zouden zijn geslaagde tests en heel goede technische feedback voor gezorgd hebben.

Als Nico Rosberg inderdaad gaat racen voor Williams, is de cirkel rond voor vader Keke. Die werd in 1982 immers wereldkampioen voor, jawel, Williams-Cosworth.