AMSTERDAM - Testrijder bij Renault of BAR, het klinkt mooi, maar voor Frank Montagny en Anthony Davidson is de lol eraf. Zij willen volgend jaar echt racen in de F1. Fransman Montagny besloot deze week zijn contract bij Renault niet te verlengen en richt zich nu op een racezitje bij Jordan/Midland. Davidson hoopt aan de slag te kunnen bij het onbekende team dat in de F1 wil debuteren.

Voor de racezitjes bij Jordan/Midland wordt het in elk geval nog drummen. Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos beweren beiden een contractvoorstel op zak te hebben, maar zo loopt er ook nog een Mexicaanse rijder rond. Nu wil ook Renault-testrijder Montagny bij het team van Alex Shnaider aan de slag. En dan hebben we het nog niet eens over de geruchten dat McLaren-testrijders Wurz en De la Rosa voor het team gaan rijden in 2006. Eén ding staat vast: Midland heeft veel keuzemogelijkheden. Het feit dat Montagny besloot zijn contract bij Renault niet te verlengen zou er echter op kunnen wijzen dat hij garanties heeft dat hij in 2006 voor Midland aan de slag kan.

En ook BAR-testrijder Anthony Davidson lijkt eindelijk echt aan de slag te kunnen. De Brit verlaat BAR en wordt naast Jordan, Williams en BMW vooral in verband gebracht met het nieuwe team dat in 2006 wil debuteren. Vooral de steun van Honda zou het zitje van Davidson kunnen veilig stellen. Voorlopig is het echter nog niet zeker dat Honda het team zal steunen en dus is ook de toekomst van Davidson nog niet helemaal veilig.