AMSTERDAM - De F1-loopbaan van Takuma Sato is na 2005 nog niet voorbij. De Japanner zegt in contact te zijn met een nieuw team dat vanaf 2006 aan het wereldkampioenschap wil deelnemen. Het nog onbekende team zou ook op steun van Honda kunnen rekenen.

"Ik ben niet van plan de F1 te verlaten", maakte Sato duidelijk aan Reuters. "Ik heb al een aanbod van een nieuw team op zak." Meer informatie over het mysterieuze team gaf Sato niet, maar die kregen we wel van Honda.

Tijdens de persconferentie waarop de Japanse autofabrikant de overname van BAR aankondigde, gaven ze ook toe motoren te willen leveren aan een tweede team. "Het team moet nog beslissen welke motor en rijders ze willen, maar ze hebben alvast de zege van Bernie Ecclestone. En wij zien het wel zitten om motoren te leveren", gaf Honda-baas Hiroshi Oshima openlijk toe.

Maar waar gaat het nieuwe team het nodige geld halen? Insiders fluisteren dat steun van Coca Cola een mogelijkheid is. De frisdrankengigant zou jaloers zijn op het marketingsucces van Red Bull en overweegt daarom ook de F1 in te stappen. Op die manier willen ze vooral de Aziatische markt nog meer aanboren. En laat het nieuwe team nu net interesse hebben in minstens één Aziatische rijder en Oosterse motorenbouwer? Wordt ongetwijfeld vervolgd.