AMSTERDAM - Nico Rosberg, zoon van voormalig F1-wereldkampioen Keke, maakt kans om nog dit seizoen zijn allereerste F1-race te rijden. Rosberg Junior vervangt mogelijk de gekwetste Nick Heidfeld bij BMW-Williams tijdens de laatste twee races.

Helemaal zeker is het nog niet, maar volgens ITV bestaat de kans dat Nico Rosberg voor Williams rijdt in Japan en China. De leider in het GP2-kampioenschap (het voorprogramma van de F1) testte eerder al voor het team en maakte daarbij heel veel indruk. Zoveel indruk zelfs dat hij nu dus de kans zou krijgen om zich te bewijzen in een heuse Grand Prix. Slaagt Nico voor zijn test, dan maakt hij misschien wel kans om in 2006 de teamgenoot van Mark Webber te worden.

Voorlopig wil men bij Williams niks bevestigen. Het team geeft enkel toe dat het nog onzeker is of Heidfeld dit seizoen nog in actie komt. De Duitser bezeerde zich afgelopen weekend tijdens een fietstochtje en dat terwijl hij eigenlijk in België had moeten racen. Kwatongen beweren echter dat er ruzie is tussen de Duitser en het team. Waarom? Vooral omdat Heidfeld al een contract voor het nieuwe team van Williams' ex-partner BMW zou hebben getekend.

Dat contract gaat pas op 1 januari 2007 in en zolang hoopte Heidfeld bij Williams te blijven. Maar zijn zitje daar is afhankelijk van Jenson Button. Die moet contractueel naar Williams verhuizen, maar wil liever bij BAR blijven. Deze onzekere situatie zou natuurlijk ook bijdragen tot de ruzie tussen Williams en Heidfeld. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.