AMSTERDAM - Met nog drie races te gaan lijkt het F1-seizoen er nu al op te zitten voor Williams-rijder Nick Heidfeld. De Duitser kwam afgelopen weekend ten val met zijn fiets en brak daarbij vermoedelijk zijn schouder. De Braziliaan Antonio Pizzonia mag daarmee hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer op rij invallen voor de onfortuinlijke Duitser.

Heidfeld moest normaal gezien racen in België, maar was nog steeds niet genoeg hersteld van zijn crash tijdens de tests op het circuit van Monza en liet dus verstek gaan. Al beweerden kwatongen dat de Duitser fysiek niks mankeerde en het probleem vooral tussen de oren zat. Dat is deze keer zeker niet het geval. Heidfeld ging tijdens een fietstochtje hard tegen de grond en bezeerde daarbij zijn schouder. Dokters onderzoeken nog of deze werkelijk gebroken is. Is dat het geval, dan kan Heidfeld het racen wel vergeten dit seizoen. In Brazilië zal "Quick Nick" er alvast niet bij zijn.

Williams moet de vervanger voor de komende race(s) nog aanduiden, maar de kans is heel groot dat testrijder Pizzonia opnieuw mag invallen. De Braziliaan was ook in België de vervanger van heidfeld. Tot spijt van Juan Pablo Montoya die kort voor het eind van de race door de Braziliaan van de baan werd gereden en zo een tweede plaats verloor. Pizzonia kreeg voor deze actie een boete van 8000 dollar opgelegd door de wedstrijdleiding, maar mag nog van geluk spreken.

BAR-rijder Takuma Sato werd immers zwaarder bestraft voor de aanrijding met Michael Schumacher. De Japanner moet tijdens de volgende race in Brazilië tien startplaatsen inleveren. Thuisrijder Pizzonia mag gelukkig wel zijn startplaats behouden indien hij in Sao Paulo aan de start moet verschijnen.