SPA - Het Franse bedrijf Michelin dreigt uit de Formule 1 te stappen als de plannen voor één bandenleverancier in 2008 worden doorgevoerd. De bandenfabrikant levert nu banden aan zeven van de tien teams. Concurrent Bridgestone voorziet Ferrari, Jordan en Minardi.

"We stoppen in 2008 als er dan nog maar een band gebruikt mag worden en misschien houden we er wel mee op in 2007. We zijn de situatie aan het overwegen", aldus Michelin-baas Eduardo Michelin zaterdag in Spa.

Het belangrijkste argument voor de internationale automobielfederatie FIA is dat het gebruik van een band de kosten voor de tests zullen terugbrengen. Volgens Michelin zijn er ook andere mogelijkheden om de kosten met de bandenstrijd te besparen. "Dat is onze mening, misschien heeft de FIA andere redenen. We willen graag dat de FIA hier duidelijk over is. De Formule 1 betekent ook strijd tussen de banden."

Renstal Williams maakte zaterdag bekend over te stappen van Michelin naar Bridgestone. De Franse fabrikant kwam eerder dit jaar in opspraak nadat ze de teams bij de GP van Amerika had geadviseerd niet te starten wegens problemen met de banden.