INDIANAPOLIS - Kimi Raïkkönen is helemaal klaar voor de strijd om de pole position in Indianapolis. De McLaren-rijder was tijdens de laatste vrije oefenritten op zaterdag sneller dan Jenson Button en WK-leider Alonso.

Vooral BAR maakte veel progressie tijdens de laatste oefenritten. Gisteren waren Button en Sato nog nergens te bekennen, maar met de kwalificatie in zicht dook het duo plots op in de top 10. Button was zelfs maar 0,2 seconde trager dan Kimi Raïkkönen. Die was met zijn 1:10.643 de snelste rijder tijdens de laatste oefensessie.

Tijdens de eerste sessie op zaterdag ging die eer nog naar zijn teamgenoot Montoya, maar die gleed af naar de achtste plaats. Achter de Colombiaan reed Ricardo Zonta zijn Toyota naar de negende tijd. Een sterke prestatie van de Braziliaan die dit weekend moet invallen voor Ralf Schumacher. De Duitser mocht niet starten na zijn zware crash op vrijdag.

Wereldkampioen Schumacher kwam wel in actie, maar kon zijn prestatie uit de eerste sessie niet herhalen. Hij moest deze keer Button en Alonso voor zich dulden en zakte dus weg naar de vierde plaats. Net al gisteren bedroeg het verschil met de McLaren van Raïkkönen ook nu weer meer dan een halve seconde.

Christijan Albers leverde alweer puik werk in de Minardi. De Nederlander wist alweer beide Jordans en teamgenoot Friesacher achter zich te houden.