AMSTERDAM - Het Formule1-team van Frank Williams dreigt het volgend seizoen zonder fabrieksmotor te moeten stellen. Het team hoopte op steun van Honda indien huidige motorenpartner BMW aan het eind van dit seizoen naar Sauber zou trekken. De Japanners willen wel motoren leveren, maar enkel tegen betaling.

“Indien Williams nu nog op zoek moet naar een nieuwe motor, vrees ik het ergste voor een goede afloop. Bovendien willen we geen tweede fabrieksteam. We willen wel motoren leveren aan een ander team, maar onze samenwerking met BAR blijft zeker onze prioriteit”, gaf Honda-projectleider Szafnauer toe aan Motorsport News.

Slecht nieuws dus voor Williams dat nu maar beter kan proberen de brokken met BMW te lijmen. Lukt dat niet, dan lijkt Cosworth hun enige mogelijkheid om ook in 2006 nog over een fabrieksmotor te beschikken. Daarbij mogen we echter niet vergeten dat Cosworth het sinds dit seizoen zonder steun van Ford moeten stellen en hun middelen dus beperkt zijn.

Indien ook dat spoor tot niks leidt, blijft enkel de optie van klantenmotoren nog over. In dat geval kan Williams naast Honda ook nog bij Toyota gaan aankloppen. Op voorwaarde dat Toyota komend weekend hun contract met Jordan/Midland niet verlengt.