Er werd afgelopen weekend niet enkel geracet in het Canadese Montreal. Zoals steeds werd er in de F1 paddock ook weer lustig op los geroddeld en gespeculeerd. NU.nl zet de niet te missen verhalen en geruchten nog even op een rijtje.

Een vrouw in de F1. Voor velen ondenkbaar, voor anderen gedoemd tot mislukken en nog anderen zien de komst van een heuse racebabe net wel zitten. Zeker wanneer ze Danica Patrick heet. De bijna-winnares van de befaamde Indy 500 kan namelijk niet alleen aardig stukje sturen. Vele (mannelijke) fans zien ook haar andere ‘talenten’ wel zitten. Het gerucht dat Danica in Indianapolis de BAR zou testen klinkt hen dan ook als muziek in de oren.


Dit in tegenstelling tot de mogelijke F1-ambities van Indy 500 winnaar Dan Wheldon. Die laten de meeste fans koud. Toch werd de Brit in verband gebracht met een zitje bij BAR. Wheldon zou daar Button gaan vervangen (ging Anthony Davidson dat ook al niet doen?) indien die in 2006 naar Williams trekt. Helaas voor de fans van beide Britse rijders wordt scenario geen waarheid. Als we tenminste BAR-teambaas Gil De Ferran mogen geloven. Volgens hem is er geen plaats voor Wheldon.

Genoeg over BAR, want ook de toekomst van enkele andere rijders ging vlot over de lippen. Zo dreigt McLaren volgend jaar beide testrijders te verliezen. Pedro de La Rosa wil opnieuw racen in 2006 (dit jaar eigenlijk ook al), maar zijn naam werd nog niet aan een team gelinkt. Dat is wel het geval voor zijn collega-testrijder Alexander Wurz. De Oostenrijker wordt in verband gebracht met een zitje bij Jordan, of zeg maar Midland, want zo zal het team in 2006 immers door het leven gaan.

Midland is hot

Of het Midland-Toyota wordt is echter nog lang niet zeker. Volgens de geruchtenmolen wil Mercedes plots motoren leveren aan het team van Alex Schnaider. Dat alles voor de ronde som van 9 miljoen dollar en een racezitje voor … jawel, Alexander Wurz. Of wordt het Christijan Albers die de Midland gaat besturen? Na zijn prestatie in Canada ziet het team hem wil zitten, maar zo zijn er nog meer rijders. Laten we immers niet vergeten dat ook Robert Doornbos al een contractvoorstel van Midland op zak heeft en ook de Mexicaan Rodriguez is haast zeker van een zitje. Dat wordt dus drummen.


En er was nog meer Jordan/Midland nieuws te vinden in Montreal. Vaste Jordan-rijder Karthikeyan moet volgens insiders voor zijn zitje gaan vrezen. De Indiër zou heel binnenkort al zijn zitje moeten afstaan. Aan wie? Goede vraag. De naam Montagny rolde alvast weer vlot over de lippen. Niet moeilijk met de GP van Frankrijk die er nu echt wel zit aan te komen. Montagny of Karthikeyan, het zal Robert Doornbos alvast worst wezen. Zolang hij maar weer mag rijden op vrijdag. Komend weekend zou de Rotterdammer overigens alweer van de partij zijn in Indianapolis.

Maar hoe lang blijft ‘Indy’ nog de enige Amerikaanse Grand Prix? Als het van Las Vegas afhangt niet lang meer. Na enkele mislukte pogingen op de parkeerplaats van Cesar’s Palace in de jaren tachtig wil de gokstad bij uitstek weer een plaatsje op de kalender verwerven. Dat moet het plaatsje van Montreal worden als we de verhalen mogen geloven. De Canadezen willen hun GP namelijk vrijwillig afstaan. Staan er maar liefst honderd andere landen te smeken om een eigen F1-race en zien die Canadezen liever een IRL Indycar-race. Waarom? Onze gok: het heeft allemaal met Danica te maken.

Pol Position