MONTREAL - McLaren heeft het vertrouwen in Juan Pablo Montoya nog niet verloren, ook niet nadat de Colombiaan in Canada blunderde. Montoya moest zijn wagen verplicht aan de kant plaatsen na een foutje bij het verlaten van de pitlane. Een te strenge straf volgens het team, dat blijft geloven in de capaciteiten van de Colombiaan.

“Deze straf was veel te zwaar in vergelijking met de fout die Juan Pablo beging. Protesteren na de race levert bovendien niks op aangezien hij niet mocht finishen. Klacht indienen tegen de beslissing van de wedstrijdleiding zou ons net nog zuurder kunnen opbreken”, beseft McLaren-teambaas Ron Dennis. De Brit die anders niet om een leuke uitspraak verlegen is, weigerde evenwel kritiek te geven op zijn rijder.

Ook teamleider Martin Whitmarsh bleef de Colombiaan na afloop van de race in bescherming nemen. “Juan Pablo had de voorbije vier races op het podium kunnen eindigen, maar er ging steeds iets mis. Het is inderdaad zo dat hij in de F1 zijn belofte nog niet heeft kunnen inlossen, maar hij is fitter dan ooit en kan het Kimi (Raiïkkönen) zeker moeilijk maken. En dat is wat we van hem verwachten.”

Komend weekend krijgt Montoya al een nieuwe kans om zich te bewijzen op het circuit van Indianapolis. Daar rijdt de Zuid-Amerikaan als het ware een thuisrace.