MONTREAL - Er rommelt wat binnen het nieuwe Midland-team. Het team, dat dit seizoen nog in de F1 meerijdt onder de naam Jordan, zag deze week sportief directeur Trevor Carlin vertrekken en zet nu ook de samenwerking met de Italiaanse chassisbouwer Dallara stop.

Het vertrek van Carlin en het vroegtijdig stopzetten van de samenwerking met Dallara heeft volgens het team alvast niks te maken met de geruchten over een mogelijke overname. Recent raakte immers bekend dat ex-F1-rijder Eddie Irvine het team zou willen kopen.

Zo ver is het echter nog niet. De top van het team ontkent dat ze Jordan willen verkopen. Dat gerucht zou ontstaan zijn nadat ze een mogelijke sponsor wat aandelen hadden aangeboden. Ook voor het plotse vertrek van Trevor Carlin, heeft het team een verklaring. Die is samen te vatten in één woord: heimwee. De Brit was te vaak van huis en wilde zich opnieuw op zijn Britse F3-team concentreren. Hij blijft wel ‘adviseur’ bij het team.

Ook de vroegtijdige stopzetting van de samenwerking met Dallara weet teambaas Kolles eenvoudig te verklaren. Door de recent aangekochte windtunnel kan het team nu zelf een wagen ontwerpen en hebben ze de kennis van Dallara dus niet langer nodig. Het klinkt aannemelijk, maar de plotse wissels binnen Midland/Jordan roepen toch veel vragen op in de paddock.