AMSTERDAM - Red Bull lijkt volgend seizoen een B-team van Ferrari te worden. Niet alleen voegt het team hun Italiaanse motorenleverancier toe aan hun naam, ook een overstap naar Bridgestone en ondertekening van het nieuwe Concorde-verdrag behoren tot de mogelijkheden. En dat kan enkel in het voordeel van Ferrari zijn.

“Niet op vraag of onder dwang van Ferrari”, verduidelijkte Red Bull-baas Mateschitz zijn keuze meteen in het Britse Autosport. “Ferrari is natuurlijk een droompartner en dus voegen we hun naam graag toe aan de onze. Voorts zijn we er van overtuigd dat Bridgestone over voldoende kennis en middelen beschikt om opnieuw aan de top te komen. Voorlopig wachten we nog even de voorstellen van beide bandenleveranciers af”.

Toch lijkt de kans heel groot dat Red Bull Ferrari volgend seizoen op Bridgestone-banden zal rijden. Het Japanse merk liet al eerder weten opnieuw extra teams te willen bevoorraden. Dat kan de prestaties van hun banden, en dus ook van hun topteam Ferrari, alleen maar ten goede komen.

Ferrari moet dit seizoen immers bijna alle testwerk alleen doen en heeft daardoor een achterstand op de Michelin-teams. Dat net Red Bull het tweede testteam van Bridgestone zou worden, heeft ook nog andere voordelen. Zo is het niet uitgesloten dat Ferrari naast de motor ook andere onderdelen, zoals de versnellingsbak, aan het team zal leveren. Op die manier gaan beide wagens sterk op elkaar lijken en kunnen beide teams dus makkelijk informatie uit tests aan elkaar doorspelen.

Beide teams willen dit scenario voorlopig niet bevestigen, maar het mag wel duidelijk zijn dat ze op dezelfde golfhoogte zitten. Zo wil Red Bull ook het nieuwe Concorde verdrag tekenen. Voorlopig heeft enkel Ferrari het nieuwe contract met de internationale automobielfederatie getekend. Indien Red Bull binnenkort volgt, krijgt het plan van de overige teams (en constructeurs) om een eigen kampioenschap te starten, of betere voorwaarden af te dwingen, een zware klap te verwerken.