QUEBEC - Het Red Bull team zet de komende twee F1-races opnieuw een nieuwe naam in hun derde wagen op vrijdag. Deze keer is het de Amerikaan Scot Speed die als test-en reserverijder aan de slag mag voor het team van Red Bull-eigenaar Mateschitz.

De sterke prestaties van Speed in het GP2-kampioenschap rechtvaardigen de keuze van Red Bull, maar de nieuwe wissel is vooral een zeer sterke marketingzet. De energiedranken fabrikant wil graag “big in the USA” worden en wil daarom een Amerikaan in de F1 loodsen. Door Speed als derde rijder in te zetten voor de races in Canada en Amerika hoopt Mateschitz alvast op extra publiciteit voor zijn team en drankje.

Speed is overigens slechts één van de jonge Amerikaanse talenten die Red Bull begeleidt op weg naar de F1. Na Indianapolis neemt Vitantonio Liuzzi de positie van derde rijder weer in. Waarschijnlijk voor de rest van het seizoen want “Herr Matschitz” zou zijn andere beschermeling (Klien) de rest van het seizoen naast Coulthard willen zien rijden.