AMSTERDAM - Zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher denkt niet aan stoppen. De Duitser zegt nog steeds de strijd met Alonso en Raïkkönen aan te kunnen en geniet dit seizoen nog meer van het racen.

“Noteer maar goed wat ik nu zeg “Ik denk nog niet aan stoppen”, laat dat duidelijk zijn”, met die woorden stuurde Schumacher een journalist van Bild huiswaarts. Die had de wereldkampioen even daarvoor gevraagd om te reageren op de vele geruchten over het eind van zijn carrière.

De Duitser liet in het verleden immers meermaals noteren dat hij zou stoppen indien hij de strijd met de jonge rijders niet langer kon winnen. Met vier zeges voor Alonso en twee voor Raïkkönen was volgens vele insiders de tijd van stoppen dus aangebroken voor de Duitser. Niks is minder waar.

“Ik kan de strijd met de jonge rijders zeker nog aan. Eerlijk gezegd is het racen nu zelfs leuker nu er weer zoveel duels zijn”, aldus de Duitser die opvallend rustig blijft, ondanks de moeilijke start van het seizoen. “Dat komt omdat mijn start bij Ferrari nog lastiger was. Toen waren we helemaal niet competitief en nu zijn we dat volgens mij wel.”

Schumacher lijkt dus haast zeker zijn huidige contract bij Ferrari af te werken. Dat loopt eind volgend seizoen af. Wat hij daarna zal doen is nog onzeker. Vast staat dat Ferrari de 36-jarige Duitser momenteel probeert te overtuigen om na 2006 nog een jaartje langer door te gaan.