HINWIL - Jacques Villeneuve en teamgenoot Felipe Massa trekken deze week met knikkende knieën naar de Sauber-fabriek in het Zwitserse Hinwil. Daar wacht het duo immers een fikse uitbrander. En niet geheel onterecht ook. Teambaas Peter Sauber moest in Monaco immers met lede ogen aanschouwen hoe zijn beide rijders elkaar van de weg reden en zo kostbare wk-punten weggooiden.

Het zal je als teambaas maar overkomen. Nog 15 rondjes te gaan en één rijder die haast zeker een puntje gaat scoren. Met een beetje geluk eindigen zelfs beide wagens nog bij de beste acht. Tot plots beide wagens naast de baan staan. Niet door pech, nee! Wel omdat één van je rijders zonodig zijn teamgenoot voorbij wil en dat dan nog probeert met een actie die reeds bij voorbaat tot mislukken is gedoemd.

Het sierde Peter Sauber dan ook dat hij na afloop van de race in Monaco zo kalm bleef. Wat niet wil zeggen dat de blunder van Villeneuve en Massa ongestraft zal blijven. “Ik wou de zaak niet meteen na de race bespreken met mijn rijders. Op dat moment laaien de emoties nog te fel op. Normaal gezien hoeven ze na een Grand Prix nooit naar de fabriek te komen, maar deze keer hebben ze heel wat uit te leggen.”

Het Sauber-duo bereikte overigens wel nog de finish in Monaco. Helaas voor Peter Sauber werden ze slechts negende en elfde en die posities leveren geen punten op in de F1.