AMSTERDAM - Vitantonio Liuzzi bestuurt ook komen weekend op de Nurburgring nog de tweede Red Bull wagen. Normaal gezien was het nu weer de beurt aan teamgenoot Christian Klien, maar de Oostenrijker moet nog een wedstrijd langer wachten. Hij mag pas in Canada opnieuw racen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat beide rijders elk om beurt drie races zouden rijden. Toch mag Liuzzi een vierde achtereenvolgende keer in de Red Bull wagen aan de start verschijnen. Een duidelijke reden gaf teambaas Christian Horner niet voor deze beslissing.

Helemaal onlogisch is de beslissing van Red Bull echter niet. F3000-kampioen Liuzzi heeft namelijk wel ervaring op de Nurburgring, maar niet op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada. Klien reed daar vorig seizoen wel al in een Jaguar F1.

Om diezelfde reden is het meer dan waarschijnlijk dat de Oostenrijker ook de volgende race in Indianapolis zal rijden. Daarna volgen dan weer een aantal Europese circuits waarop Liuzzi zich in het verleden al bewees in de F3000.