AMSTERDAM - Kan Michael Schumacher dit seizoen nog de wereldtitel winnen? En houdt de Duitser het aan het eind van het seizoen voor bekeken? Een aantal insiders in de F1-paddock meent het ,weinig optimistische, antwoord op deze twee vragen te kennen.

Zelf gelooft de zevenvoudige wereldkampioen nog in zijn titelkansen, maar zijn jongere broer denkt daar anders over. “Met een achterstand van 34 punten moet je realistisch zijn. De titelstrijd is over voor Michael en Ferrari”, verzekerde Ralf het weekblad Sport Bild. “Het is jammer, maar ik denk niet dat we dit seizoen een achtste wereldtitel mogen vieren in onze familie.”

Voormalig wereldkampioen Alain Prost denkt zelfs dat de Duitser nooit meer een nieuwe titel zal winnen. Volgens de Fransman houdt Schumacher er na dit seizoen mee op.

“Ik denk dat Michael er na China mee ophoudt, ongeacht de uitslag van de titelstrijd. Michael zegt wel dat hij nog steeds heel veel van de sport houdt, maar dat gevoel kan snel verdwijnen. Bij Häkkinen was dat net zo. De zin was er plots niet meer en een slecht seizoen kan daar zeker voor zorgen.”

Eén persoon hoopt er alvast op dat de Duitser aan het eind van dit seizoen inderdaad de deur achter zich dicht zal trekken.

“Alonso is de nieuwe koning van de F1 en ook Raïkkönen doet het super. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Het is tijd dat Michael opstapt, want is hij de saaiste wereldkampioen ooit”, haalde Eddie Irvine op de BBC uit naar zijn ex-teamgenoot.

Schumacher saai? Dan kon Irvine zich duidelijk de aanrijdingen met Damon Hill (1994) en Jacques Villeneuve (1997) en de teamorders binnen Ferrari niet meer herinneren