AMSTERDAM - Robert Doornbos heeft een contractvoorstel op zak om volgend seizoen voor het nieuwe Midland team te racen. De Rotterdammer moet dan wel met voldoende sponsoring over de brug komen. Dat kan een probleem worden, want recent dook het gerucht op dat hij zijn zitje als derde rijder bij Jordan moet opgeven wegens geldgebrek.

Het management van Doornbos ontkent echter dat Doornbos zijn plaats binnenkort moet afstaan aan landgenoot en testrijder Nicky Pastorelli. “Robert beschikt over een contract om het hele seizoen 2005 te rijden op vrijdag.” Is dat niet zo, dan is landgenoot Pastorelli wel kandidaat om de plaats van Doornbos in te nemen.

“Indien de kans zich voordoet, dan zullen we zeker proberen om Nicky dit jaar nog te laten rijden. Dat is ons doel,” vertrouwde manager Nadia Morini NU.nl onlangs nog toe tijdens de Renault World Series race in het Belgische Zolder. “Ik weet hier niks over en zou het ook jammer vinden voor Robert,” hield Pastorelli even later zelf de boot af.

Racen in 2006?

Als Doornbos binnenkort inderdaad zijn zitje moet afstaan aan een andere rijder, dan heeft dat alvast niks te maken met zijn prestaties dit seizoen. Het team heeft namelijk veel vertrouwen in de capaciteiten van de Nederlander. Via het AD liet manager Zecchi immers weten dat Robert een contract om in 2006 voor Jordan, dat vanaf dan Midland zal heten, op zak heeft.

Voorlopig staat daar echter nog geen handtekening van de Nederlander onder. Het team vraagt nog net iets te veel geld, maar rijder en manager zijn zeker blij met de aandacht van Jordan/Midland teambaas Colin Kolles.