AMSTERDAM - Het gaat niet zo goed met het F1-team van Ferrari en dat hebben de Italianen enkel aan zichzelf te danken. Dat is tenminste de mening van Ron Dennis, de teambaas van aartsrivaal McLaren.

“Ferrari heeft vooral problemen met hun banden, maar dat hebben ze aan zichzelf te danken. Ze hebben er de voorbije jaren alles aan gedaan om exclusief met Bridgestone te kunnen samenwerken zodat ze de banden speciaal voor hun wagen konden ontwikkelen. Alle andere topteams gebruiken nu Michelin-banden en werken nauw samen om de best mogelijke band te ontwikkelen. Dat Bridgestone nu moeite heeft om hun banden optimaal aan de nieuwe reglementen aan te passen hebben ze bij Ferrari zelf in de hand gewerkt”, aldus Dennis tegenover BBC Five Live.

Ook de andere teams zullen ongetwijfeld genieten van de crisis binnen Ferrari. Het stoort de overige negen teams immers mateloos dat Ferrari de testbeperkingen niet naleeft. Het Italiaanse team voelt zich daar echter toe verplicht om zo snel mogelijk de achterstand van bandenfabrikant Bridgestone weg te werken. De Japanners werken immers alleen nog samen met Jordan en Minardi en deze achterhoede teams komen nauwelijks aan testen toe.