IMOLA - Nico Rosberg, de 19-jarige zoon van voormalig wereldkampioen F1 Keke Rosberg, maakt vanaf nu officieel deel uit van het Williams-team. De jonge Fin neemt de rest van het jaar de positie van tweede testrijder in bij het Britse team.

“Ik ben blij dat ik deze kans krijg en ben er zeker van dat ik goed werk zal leveren. Ik zit nu in een positie waarin ik kan leren hoe het er op het hoogste niveau aan toe gaat. Ook op technisch vlak zal ik veel leren en dat zal me dan weer helpen bij mijn deelname aan het GP2 kampioenschap”, zette Rosberg junior alle voordelen even op een rijtje.

De Fin komt dit weekend voor het eerst aan de start in het nieuwe GP2 kampioenschap, zeg maar het voorprogramma van de Formule1. Hij start de eerste race in Imola vanaf de 11de plaats. Na zijn debuut in dit kampioenschap volgt dinsdag meteen het echte testwerk in de F1.

Nico Rosberg testte overigens al drie keer een Williams F1-wagen. Ook vader Keke Rosberg reed destijds voor het team van Frank Williams. Hij schonk het team zelfs een wereldtitel.