AMSTERDAM - Renault-teambaas Flavio Briatore vindt dat Michael Schumacher het te makkelijk heeft in de formule 1. Volgens Briatore wordt het de hoogste tijd om de Duitse rijder onder druk te zetten. "We hebben het makkelijk gemaakt voor Schumacher," aldus Briatore in het Duitse Welt am Sonntag .

"Hij rijdt als een taxichauffeur. Arm uit het raam en rijden maar. Als we Schumacher onder druk zetten, dan gaat hij fouten maken." Volgens Briatore hebben de andere rijders in het veld te veel respect voor de Duitser en daardoor zouden ze niet voldoende risico nemen om een duel aan te gaan met Schumacher.

De Italiaanse teambaas prijst Schumacher ook: "Wat Schumacher heeft gedaan is ongelofelijk. Hij heeft een heel team om zich heengebouwd. Hij motiveert mensen. Bij Ferrari lijkt het motto wel: als Schumacher slaagt, dan slaagt Ferrari."

Briatore is van plan om dit seizoen Schumacher en daarmee ook Ferrari te verslaan. "De GP van Melbourne was slechts een voorproefje." Renault-coureur Fisichella won de GP en zijn teamgenoot Alonso pakte de derde plaats.