MELBOURNE - Het blijft rommelen in de wereld van de Formule 1. De autosportfederatie FIA dreigde de formule-1-race in Melbourne zondag te schrappen. Reden is het gedrag van de Italiaanse renstal Minardi, die sedert enkele dagen in de contramine is.

Het team van de Nederlandse debutant Christijan Albers dreigde eerst via de rechter af te dwingen dat het zaterdag zou kunnen deelnemen aan de kwalificatietraining voor de grand prix van Melbourne, de openingswedstrijd van het formule-1-seizoen. De twee auto's van de Italianen voldeden niet aan de eisen. Teambaas Paul Stoddart bond in en liet monteurs de auto's 's nachts aanpassen.

Stoddart onthulde zaterdag dat de FIA het schrappen van de race als pressiemiddel tegen hem had gebruikt. Hij moest afzien van de gang naar de Australische rechter, anders zou er niet worden gereden. Dat Minardi zijn bolides toch aanpaste, riep namelijk veel vragen op: Waarom dat niet meteen - volgens de regels - gedaan? Stoddart had maar één verklaring, het dreigement van de FIA.