AMSTERDAM - De nieuwe bolide van Minardi is donderdag in Melbourne gepresenteerd aan het grote publiek. De wagen zal pas tijdens de vierde GP van het seizoen (San Marino, Imola) ingezet worden. Volgens teambaas Paul Stoddart zijn de nieuwe voor- en achtervleugels van de nieuwe wagen nog niet getest. Volgens Stoddart kan de nieuwe wagen een gevaar opleveren voor de Minardi-coureurs als deze zou worden ingezet tijdens Melbourne.

De presentatie van de nieuwe Minardi zou Ferrari alleen nog maar meer boos hebben gemaakt. Ferrari is van mening dat Minardi gewoon met de PS05 op de baan kan. Stoddart claimt dat de wagen daarvoor nog voldoende is getest. "Ze zijn nog niet eens in de windtunnel geweest," aldus Stoddart. "Dus ik ben niet bereid om deze onderdelen in te gaan zetten. Niemand protesteert tegen de motor die wij gebruiken. Dit is namelijk een 1 race motor, terwijl je eigenlijk een motor moet hebben die 2 races kan volhouden. Waar wordt de lijn dan getrokken?"

Ferrari-teambaas Jean Todt weigert een handtekening te zetten om Minardi met de oude auto (PS04) te laten rijden. Ook de gloednieuwe renstal Red Bull zou tegen het verzoek zijn. Red Bull zou het niet kunnen verkroppen als de Minardi's voor Red Bull zou eindigen met de oude wagen.

Minardi heeft een officieel verzoek ingediend bij alle teams om de eerste drie races met de oude wagen te mogen rijden. Tot nu toe hebben alle renstallen het verzoek ondertekend, behalve Ferrari. Donderdag werd bekend dat Red Bull er eigenlijk ook niet mee eens is. Vrijdagochtend zal Jean Todt een definitieve beslissing nemen over de kwestie Minardi.

Stoddart doet nog een wanhopige poging om de twee teambazen gunstig gestemd te krijgen: "Denk ook aan mijn coureurs. Het is voor hen de eerste Grand Prix in hun carrière. Ze hebben hun hele leven op dit moment gewacht en ze hebben deze shit niet nodig. We moeten dit vanavond uit de weg ruimen, zodat dit niet om ons heen blijft hangen als we het Grand Prix weekend in gaan."

De teambaas gelooft in een goede afloop van deze zaak.