AMSTERDAM - Prodrive verschijnt volgend jaar waarschijnlijk niet aan de start in het wereldkampioenschap Formule 1. Het Britse team wacht nog steeds op de toestemming om met een klantenchassis te mogen racen en besloot daarom alle voorbereidingen te staken.

"We blijven erin geloven dat we in 2008 mogen starten met een klantenchassis, maar we moeten absoluut zeker zijn dat dit op lange termijn een legale manier van werken is. Zonder die garantie heeft het geen zin om personeel aan te trekken en te onderhandelen over de aankoop van een chassis", verklaarde teambaas Richards aan Autosport.

Prodrive wil volgend seizoen debuteren in de F1. Het team wil niet enkel motoren kopen, maar ook een chassis. Prodrive kreeg daarvoor toestemming van de internationale automobielfederatie FIA, maar die beslissing wordt nu aangevochten door concurrent Williams.

Protest

Frank Williams vindt de werkwijze van Prodrive illegaal, aangezien de huidige technische reglementen voorschrijven dat alle teams zelf hun eigen wagen moeten bouwen. Intussen tikt de tijd ongenadig weg in het nadeel van Prodrive.

"We willen ons debuut op een professionele manier aanpakken en in ons eerste seizoen meteen competitief zijn. Daar is het nu echter al te laat voor. De tijd ontbreekt om op zo'n korte termijn nog een volwaardig F1-team op te bouwen," meent Richards.

Het hof van Beroep van de FIA behandelt het protest van Williams op 24 oktober. David Richards stond vroeger al aan het hoofd van het BAR F1-team en was met Prodrive uiterst succesvol in het wereldkampioenschap Rally.