MONTREAL - De nieuwe safety car regels liggen onder vuur na hun debuut in de GP van Canada. Het McLaren-team van racewinnaar Lewis Hamilton hoopt de regel nog dit seizoen zal wijzigen. 'Rijders worden onnodig gestraft", vindt teambaas Ron Dennis.

"De invloed van de safety car op de race was voor iedereen heel frustrerend", vindt McLaren-teambaas Ron Dennis. "De regels werden met goede bedoelingen ingevoerd door de FIA, maar hebben te veel invloed. Ik hoop echt dat de internationale automobielfederatie haar lessen zal trekken uit deze race. Hopelijk worden de regels nog dit seizoen aangepast, zodat rijders geen onnodige straffen meer krijgen."

Lullig

Eén van de rijders die veel hinder ondervond van de nieuwe regels was wereldkampioen Fernando Alonso. Niet toevallig een McLaren-rijder overigens. De Spanjaard werd bestraft omdat hij ging tanken op het moment dat de safety car net de baan werd opgestuurd. De nieuwe regel stelt immers dat tanken pas mag wanneer de wedstrijdleiding daar toestemming toe geeft.

"Fernando moest op dat moment tanken. Anders was hij achter de safety car zonder benzine gevallen en hoe lullig zou dat niet geweest zijn? De nieuwe regel is dus gewoon niet eerlijk. Niet enkel voor ons, maar voor iedereen", besluit Dennis.