LE CASTELLET- WK-leider Lewis Hamilton toonde zich de snelste tijdens de eerste testdag in het Franse Paul Ricard. Met zijn eerste plaats zet de jonge Brit zijn ambitie om de volgende race in Monaco te winnen alvast kracht bij.

Met de Grand Prix van Monaco in zicht testen de meeste F1-teams deze week in het Franse Le Castellet. De ingekorte versie van het Paul Ricard circuit vertoont immers veel gelijkenissen met het befaamde stratencircuit van het kleine prinsdom. De snelste tijd van Hamilton laat alvast vermoeden dat de nauwe straten op maat gesneden zijn van de McLaren MP4-22.

Lastig begin voor Ferrari

Met zijn 1:05.699 was de jonge wk-leider op maandag ruim sneller dan de concurrentie. Het verschil met de Toyota van Ralf Schumacher bedroeg maar liefst 1,3 seconde. De tweede tijd van de Duitser is in elk geval een opsteker voor het Japanse team dat in Spanje met geen van beide wagens de finish wist te bereiken.

Voor Felipe Massa, winnaar in Spanje, verliep de eerste testdag in Franrijk minder voorspoedig. De Braziliaan werd slechts zesde achter Nelson Piquet Jr. (Renault), Mark Webber (Red Bull) en Nico Rosberg (Williams). De Ferrari-rijder was deze keer anderhalve seconde trager dan zijn titelrivaal.

Fauzy test Spyker

Spyker stuurde testrijder Fairuz Fauzy naar Frankrijk op maandag. De jonge Maleisiër haalde het maximum uit zijn testdag. Hij reed 73 ronden, maar eindigde de dag als traagste.