BARCELONA - Ferrari is de topfavoriet voor de zege tijdens de Grand Prix van Spanje op 13 mei. Het Italiaanse-team toonde zich tijdens een testsessie op het circuit van Barcelona drie opeenvolgende dagen het allersnelste team. Enkel op de regenachtige laatste testdag eindigde de Scuderia niet bovenaan.

Nadat Kimi Raïkkönen zich op maandag en dinsdag de snelste toonde, leek teamgenoot Felipe Massa hard op weg om Ferrari ook op de twee laatste testdagen bovenaan te plaatsen. Op donderdag lukte dat makkelijk, maar regen en een hydraulisch probleem zorgden ervoor dat Massa zich op de laatste testdag tevreden moest stellen met de derde plaats.

Dankzij de problemen van Massa kon David Coulthard de laatste testdag als snelste rijder afluiten. De Schotse Red Bull-coureur was net iets sneller dan McLaren testrijder Pedro De la Rosa. Een opsteker voor het Britse team dat er tijdens de andere testdagen maar niet in slaagde in de buurt van rivaal Ferrari te komen.

Ondanks hun problemen op de laatste testdag kan Ferrari met een gerust gevoel naar de volgende race uitkijken. Op basis van de testresultaten lijkt de strijd om de zege tijdens de vierde GP van het seizoen bijna zeker tussen Massa en Raïkkönen te zullen gaan.