BARCELONA - Hoewel de testdag van Christijan Albers door een mechanisch probleem sneller dan voorzien eindigde, is de Nederlander tevreden over de geboekte vooruitgang. Albers reed in Barcelona 66 rondjes met de Spyker en eindigde woensdag op de voorlaatste plaats.

“Onze test begon vrij goed en ik was redelijk gelukkig met de verbeteringen van de auto. Ik kon vrij hard 'pushen', maar toen ik het er met nieuwe banden op waagde kreeg ik af te rekenen met een mechanisch probleem. Jammer want daardoor konden we in de namiddag niet meer aan de slag. Toch ben ik erg tevreden over onze test in Barcelona", aldus de Larenaar.

De test van Spyker was een voorbereiding op de Grand Prix van Spanje. Die wordt op 13 mei gereden op het circuit de Catalunya nabij Barcelona. Volgens technisch directeur Mike Gascoyne is de kans dat het team dan af te rekenen zal krijgen met hetzelfde defect haast onbestaande.

De volgende test van het Spyker team is op het circuit van Paul Ricard. Tussen 15 en 18 mei zal de Nederlandse renstal maar liefst 5 rijders de baan op sturen. Naast vaste rijders Christijan Albers en Adrian Sutil, komen ook testrijders Fairuz Fauzy, Markus Winkelhock en Giedo van der Garde in actie in Frankrijk.