WOKING - Lewis Hamilton maakt een goede kans om de allergrootste F1-rijder te worden. De jonge debutant beschikt volgens McLaren-topman Martin Whitmarsh over alle capaciteiten om Michael Schumacher in de toekomst van de troon te stoten.

"Ik heb in het verleden al met grote kampioenen gewerkt en ik kan dus wel stellen dat ik weet wat een rijder nodig heeft om een topper te worden. Het is me nu reeds duidelijk dat Lewis over al deze capaciteiten beschikt", aldus McLaren-topman Whitmarsch, die in het verleden grootse successen beleefde met Alain Prost, Ayrton Senna en Mika Häkkinen.

McLaren is de huidige werkgever van Hamilton en dus is het niet verwonderlijk dat ze geloven in het talent van hun pupil. Maar ook andere grootheden uit de Formule 1 voorspellen de jonge Brit een grootse toekomst.

Supermens

"Binnen drie jaar heeft Hamilton al minstens één keer de wereldtitel gewonnen', meent ex-wereldkampioen jackie Stewart.

Dat joch is een supermens", meent Frank Williams van het gelijknamige F1-team. "Wat hij nu al presteert is uitzonderlijk."

Hamilton debuteert dit seizoen in de Formule 1 en wist tijdens de eerste drie races elke keer op het podium te eindigen. Die uitzonderlijke prestatie zorgt er zelf voor dat de debutant na drie races mee aan leiding staat in de WK-stand.