AMSTERDAM - De sterke prestaties van Nick Heidfeld tijdens de eerste races leveren de Duitser voorlopig nog geen contractverlenging op. BMW-Sauber wil hun rijderskeuze pas later dit seizoen bepalen. Heidfeld kan intussen wel al rekenen op interesse van Toyota.

"Er komt geen onmiddellijke beslissing. We beslissen pas aan het eind van het seizoen met wie we volgend jaar gaan samenwerken. Naarmate het seizoen vordert zullen we met onze rijders praten en onderhandelen", verklaart BMW-baas Mario Theissen de strategie van zijn team.

Jong talent

"Ik denk dat er voor geen van de beide partijen reden is om aan verandering te denken, maar dat wil niet zeggen dat we overhaast moeten beslissen."

BMW-Sauber rekent dit seizoen op de diensten van Heidfeld en Robert Kubica. Het Duitse team wil de jonge Pool graag behouden, maar heeft met Sebastian Vettel nog een ander supertalent in de wachtkamer zitten. Volgens insiders heeft het Duitse team de jonge Duitser al een zitje beloofd voor 2008.

Interesse Toyota

Naast zijn sterke prestaties beschikt Heidfeld over een tweede troef om te vermijden dat BMW-Sauber voor de twee jonge talenten kiest. Heidfeld kan ook rekenen op interesse van Toyota.

Het Japanse team zou de Duitser reeds een contract aangeboden hebben, maar Heidfeld zelf wil liefst bij BMW blijven en dringt daarom aan op een snelle contractverlenging. Die komt er dus hoogstwaarschijnlijk niet.