MANAMA - De verzoeningspoging van F1-baas Bernie Ecclestone voor het gebruik van een klantenchassis in de Formule 1 leverde geen oplossing op in Bahrein. Alle teambazen bleven bij hun standpunt. Ecclestone werkt nog wel een aan een ultiem voorstel.

Meer dan twee uur vergaderde F1-baas Ecclestone met alle teambazen op vrijdag. Tijdens deze speciale vergadering werden maar liefst twaalf mogelijke oplossingen voor de rel tussen Spyker, Super Aguri en Toro Rosso voorgesteld, maar geen enkel voorstel volstond om de zaak te beslechten.

Constructief

Toch sprak Ecclestone achteraf over "constructieve gesprekken". De Brit liet ook weten zelf een voorstel te zullen uitwerken tegen de volgende Grand Prix in Spanje volgende maand.

In dat voorstel zal hoogstwaarschijnlijk staan dat de opbrengsten uit de verkoop van de commerciële rechten onder alle teams zal worden verdeeld. Nu krijgen enkel de tien beste teams een deel van de koek. De Brit zal verder ook duidelijke definities verzinnen voor de termen "constructeur" en "deelnemer" en deze in de technische reglementen opnemen.

Rechtszaak

Ecclestone hoopt dat alle teambazen zich in Spanje akkoord zullen verklaren met zijn oplossing. De Brit hoopt op deze manier alsnog een rechtszaak tussen Spyker en Super Aguri/Toro Rosso te vermijden. Het Nederlandse team blijft volhouden dat deze teams hun wagen niet zelf ontworpen hebben en dus zondigen tegen de reglementen.