SEPANG - Kimi Raïkkönen hoeft zich niet meteen zorgen te maken over zijn positie binnen het Ferrari-team. Teambaas Jean Todt wil zelfs sponsors dumpen als die een probleem hebben met de nieuwe tatoeage van de Fin.

Raïkkönen won in maart zijn debuutrace voor Ferrari en besloot dat te vieren met een tatoeage op zijn rechterpols. De Fin vroeg wel eerst braafjes aan teambaas Jean Todt of dit toegestaan was. Een erfenis van zijn vroegere werkgever McLaren. Het Britse team controleert immers nauwlettend alle bewegingen van hun rijders en grijpt in wanneer die het cleane imago van het team in gevaar dreigen te brengen.

"Voor mij is de tatoeage van Kimi geen probleem. Alshij er eentje op zijn gezicht wil aanbrengen dan zal ik hem niet tegenhouden. Ik zou hem natuurlijk wel aanraden om ze op een andere plaats te laten aanbrengen, maar uiteindelijk is het zijn beslissing. Wanneer een sponsor daar een probleem mee heeft, dan zou ik nog eerder die sponsor dumpen dan Kimi. Het belangrijkste is dat hij zich goed voelt binnen ons team read", steunt Jean Todt zijn nieuwe rijder.