SEPANG - De Formule 1 maakt zich op voor de tweede race van het wereldkampioenschap, die komende zondag in Maleisië verreden zal worden.

De Fin Kimi Raïkkönen, onbedreigd winnaar van de eerste race in Australië, is voor de race op het circuit van Sepang niet vrij van zorgen.

Motor

Er zijn problemen ontdekt in de motor van de Ferrari die hij voor deze race moet gebruiken. Mocht de Italiaanse renstal besluiten de motor te vervangen door een nieuwe, dan levert dat Raïkkönen een straf op. Hij zal dan tien plaatsen teruggezet worden op de startopstelling.

Renault

In Maleisië willen de rivalen van Raïkkönen en Ferrari niets liever dan revanche nemen. Vorig jaar was het team van Renault oppermachtig op Sepang. De Italiaan Giancarlo Fisichella won de race voor zijn teamgenoot Fernando Alonso, de latere wereldkampioen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Renault ook dit jaar een woordje mee zal spreken. In Australië kwamen ze er niet aan te pas; de jonge Heikki Kovalaïnen bleefde een dramatisch debuut.

Hamilton

Het enige team dat vooralsnog een bedreiging lijkt te kunnen vormen voor Ferrari, is de renstal van McLaren-Mercedes. Daar rijdt nu de Spanjaard Alonso met als teamgenoot de jonge Brit Lewis Hamilton.

In Australië wisten ze Raïkkönen niet te verslaan, maar dat zou in het bloedhete Maleisië wel eens anders kunnen zijn. Het tropisch klimaat, met soms zeer hevige regenbuien, kan zorgen voor een chaotisch verloop van de race.