AMSTERDAM - Toro Roso staat vanaf nu onder de leiding van een nieuwe technisch directeur. Teambaas Gerhard Berger slaagde erin een oude bekende in te lijven. Giorgio Ascanelli was in het verleden de race-ingenieur van Berger bij Ferrari en één van de mensen achter het succes van wijlen Ayrton Senna.

De 48-jarige Ascanelli was in het verleden één van de belangrijkste mensen in de F1-paddock. De Italiaan werkte onder andere voor Benetton, Ferrari en McLaren. Bij de laatste team stond hij mee aan de wieg van het succes van Ayrton Senna. Bij Ferrari zorgde hij er voor dat Michael Schumacher de overstap van Benetton makkelijk verteerde.

De voorbije jaren was Ascanelli niet langer in de F1 aan de slag. De Italiaan besloot dat hij aan een nieuwe uitdaging toe was en werd technisch directeur bij Maserati Corse. Op vraag van zijn goede vriend Gerhard Berger keert Ascanelli nu terug naar de Formule 1.

De Italiaan neemt bij Toro Rosso de positie als technisch directeur over van Alex Hitzinger. De Oostenrijker kan zich vanaf nu weer toeleggen op zijn rol als leider van de afdeling "Advanced Technologies" voor Red Bull Technologies. Dat bedrijf ontwerpt de F1-wagens van Red Bull Racing en Toro Rosso.