SEPANG - Kimi Raïkkönen duldde geen tegenstand tijdens de tweede testdag in Maleisië. De Fin was in zijn Ferrari makkelijk een halve seconde sneller dan de Williams van Alexander Wurz en de Red Bull van David Coulthard.

Dinsdag moest Raïkkönen de snelste tijd nog aan Robert Kubica laten, maar op woensdag was de Fin met zijn 1:35.268 veel te snel voor de concurrentie. Alexander Wurz kwam het dichtst in de buurt van de Fin, maar was toch ruim een halve seconde trager dan de Ferrari-rijder. De tweede tijd van de Oostenrijker is in elk geval een opsteker voor de nieuwe Williams-Toyota combinatie.

Blije gezichten waren er ook bij Red Bull Racing. David Coulthard reed de derde tijd toonde daarmee aan dat de RB3 van topontwerper Newey sneller wordt. De Schot was woensdag net iets sneller dan de Toyota van Ralf Schumacher en de BMW-Sauber van Robert Kubica.

Zorgen

McLaren en Renault hadden minder reden om tevreden te zijn. Lewis Hamilton raakte in de McLaren niet verder dan de zesde plaats en kreeg kort voor het eind van de tweede testdag ook nog met pech af te rekenen. Bij Renault bleef de wagen deze keer wel heel, maar de R27 mist nog steeds snelheid. Heikki Kovalainen werd slechts negende achter Takuma Sato en Rubens Barichello.

Beurtrol

Sato en Barrichelo kwamen overigens geen volledige dag in actie. De Japanner moest zijn Super Aguri delen met teamgenoot Anthony Davidson. Barrichello moest zijn wagen in de namiddag aan teamgenoot Jenson Button overdragen. Het Honda-duo kwam door motorpech overigens nauwelijks aan rijden toe.

Ook Toro Rosso stuurde woensdag twee rijders de baan op. Scott Speed en Tonio Liuzzi slaagden er echter niet in de andere teams te verslaan. Het Nederlandse Spyker is als enige team niet aanwezig in Maleisië.