AMSTERDAM - "Beste RTL, Met een groot gevoel van ontgoocheling heb ik afgelopen zondag naar de RTL GP Formule 1 uitzending gekeken op RTL7 - en dat met name door de overvloed aan reclame en de frequentie van de reclameblokken." Op deze manier start de online petitie van enkele ontevreden Nederlandse F1-fans.

Na enkele jaren SBS keerde de Formule 1 afgelopen weekend terug naar RTL. Een transfer die vooraf op gejuich werd onthaald door de Nederlandse F1-fans, maar na de eerste race zijn heel wat kijkers diep teleurgesteld in de aanpak van RTL7.

Wegzappen

"Net zoals menig andere Formule 1 fan was ik blij te horen dat vanaf dit jaar RTL terug de Formule 1 zou uitzenden. Ik keek ernaar uit om terug van een uitstekende Grand Prix te kunnen genieten met zinvol commentaar, interessante voor- en nabeschouwingen en zonder storende reclame. Echter de ontgoocheling kon niet groter zijn!"

"Op zich is het een verbetering dat de race min of meer nog kan gevolgd worden tijdens de reclameblokken dankzij de splitscreen methode, maar een reclameblok elke acht à tien minuten is echt veel te veel. Velen onder ons, zijn dan ook halverwege de race overgeschakeld naar één van de alternatieve zenders zoals de Belgische zender Canvas."

Petitie

Bovenstaande quotes zijn maar een selectie van de tekst die enkele ontevreden fans opstelden. Hun bedoeling? RTL met zoveel mogelijk handtekeningen overtuigen om minder reclame in hun F1-uitzending te stoppen. Het initiatief lijkt alvast een schot in de roos. Na één dag stond de teller al op bijna 3000 handtekeningen. Of dat volstaat om RTL te overtuigen weten we binnenkort pas.