Max Verstappen zat er zondag na afloop van de gewonnen Grand Prix van Miami helemaal doorheen. Hoewel de Nederlander de race op zijn naam schreef, had hij in de auto veel last van de hitte.

"Deze was natuurlijk heel mooi, maar ook heel zwaar", vertelde de 24-jarige Verstappen een klein uur na de race bij Viaplay. "Na vijftien rondes begon ik de rondes al af te tellen, omdat het zo moeilijk was."

Verstappen begon als derde aan de tropische race in Florida, die bij temperaturen van ver boven de 30 graden werd verreden. Dankzij een inhaalactie op Carlos Sainz klom hij al bij de start naar de tweede plek en even later ging hij ook Charles Leclerc voorbij.

In de slotfase kwam Verstappen nog even in de problemen, doordat de safetycar werd ingezet en zijn voorsprong op Leclerc verdween. De regerend kampioen slaagde erin de WK-leider achter zich te houden en boekte de 23e zege uit zijn loopbaan.

Verstappen wint eerste Grand Prix van Miami
110
Verstappen wint eerste Grand Prix van Miami

'Ik wilde niet te veel pushen'

Verstappen had in de auto moeite om constante rondetijden te blijven rijden. "Dat kwam vooral doordat de omstandigheden zo zwaar waren", vervolgde de Red Bull-coureur, die dankzij zijn zege en snelste ronde acht punten inliep op Leclerc.

"Ik wilde niet te veel pushen, omdat ik anders in de laatste tien rondes in de problemen zou komen. Fysiek gezien, maar ook met mijn banden. Daardoor was ik een beetje aan het aftasten. Op het einde met de safetycar werd het nog even lastig in de eerste paar rondjes. Maar toen de banden warm waren, ging het goed en kon ik wegrijden."

In de WK-stand heeft Verstappen nog negentien punten achterstand op Leclerc (104 om 85). Het Formule 1-seizoen wordt over twee weken vervolgd met de Grand Prix van Spanje in Barcelona.