Lewis Hamilton wordt niet bestraft voor het negeren van een gele vlag tijdens de slottraining van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de wedstrijdleiding ging het om één gele lamp die per abuis een seconde lang werd ingeschakeld en kon Hamilton niet weten dat hij daar snelheid moest minderen.

Van letterlijk gezwaaide gele vlaggen was geen sprake. Hamilton kreeg ook geen melding van een gelevlagsituatie op zijn stuur. Daarom werd de zevenvoudig wereldkampioen geen straf opgelegd.

Er liep nog een tweede onderzoek naar de Mercedes-kopman. Verderop in de training reed de Brit langzaam na een snelle ronde, en hinderde daarbij Nikita Mazepin in de Haas. De aanstormende Rus moest een ontwijkende actie ondernemen om niet vol achterop de auto van Hamilton te knallen. Hiervoor krijgt de Brit een reprimande. Mercedes ontvangt een boete van 25.000 euro omdat het Hamilton niet optijd heeft gewaarschuwd dat Mazepin snel naderde.

Hamilton reed de tweede tijd achter Verstappen in de slottraining voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De kwalificatie begint zaterdag om 18.00 uur.

Verstappen verdedigt met nog twee races te gaan een voorsprong van acht punten op Hamilton. Na Saoedi-Arabië sluit de Formule 1 het wereldkampioenschap volgende week af in Abu Dhabi.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.