Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Max Verstappen

Verstappen krijgt alsnog nieuwe motor, maar geen gridstraf in Hongarije

Max Verstappen krijgt alsnog een nieuwe motor voor de Grand Prix van Hongarije. Red Bull Racing heeft na de kwalificatie van zaterdag geconstateerd dat de krachtbron na de crash van twee weken geleden op Silverstone toch niet meer voldoet.
Door NU.nl

Volg nieuws over Max Verstappen

Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom Max Verstappen

Vrijdag testte Verstappen de Honda-motor nog tijdens de eerste twee vrije trainingen op de Hungaroring. Toen werd nog geconstateerd dat de krachtbron de crash met Lewis Hamilton in Groot-Brittannië zonder noemenswaardige problemen had doorstaan.

Ondanks de motorwissel krijgt de 23-jarige Verstappen geen gridstraf, wat betekent dat hij de Hongaarse Grand Prix gewoon vanaf de derde plek begint. Hij gebruikt zijn derde motor van het seizoen en er zijn maximaal drie wissels toegestaan.

Verstappen en Hamilton hebben inmiddels allebei een streep gezet onder het veelbesproken incident van twee weken geleden, waarbij de Nederlander door toedoen van zijn Mercedes-rivaal hard in de bandenstapel belandde. De twee - vooral Verstappen - lieten zaterdag weten alle vragen erover beu te zijn.

De Grand Prix van Hongarije begint deze zondag om 15.00 uur. Verstappen moet Hamilton en diens teamgenoot Valtteri Bottas voor zich dulden bij de start. Naast hem staat zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez op de vierde positie.

De Limburger heeft in de WK-stand als klassementsleider een voorsprong van zeven punten ten opzichte van titelverdediger Hamilton.


Lees meer over:

Formule 1Red Bull RacingMax Verstappen

Aanbevolen artikelen