Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt dat Red Bull Racing liefst honderd van zijn medewerkers heeft benaderd. Het team van Max Verstappen gaat in de komende jaren eigen motoren ontwikkelen en probeert personeel van Mercedes te strikken.

"Red Bull heeft ongeveer honderd medewerkers benaderd en ik denk dat ze er vijftien hebben gekregen", zei Wolff vrijdag. Red Bull maakte tot dusver van zes Mercedes-medewerkers bekend dat zij de overstap naar het Oostenrijkse team maken.

"Als medewerkers aanbiedingen krijgen waarbij het salaris wordt verdubbeld, blijven sommige mensen nog loyaal. Maar als zij het drievoudige kunnen gaan verdienen, lukt het ons niet meer om ze binnenboord te houden. Het is wat het is."

Bijna twee weken geleden sloeg Red Bull al een belangrijke slag door motorontwikkelaar Ben Hodgkinson binnen te halen. De Engelsman is sinds 2017 hoofd technische ontwikkeling bij Mercedes, dat de Formule 1 al jaren domineert.

Eerder deze week werden ook Steve Blewett, Omid Mostaghimi, Pip Clode, Anton Mayo en Steve Brodie aangetrokken, die ieder hun eigen rol krijgen. Red Bull liet weten dat er in de komende weken ook nog een hoofd mechanische ontwikkeling zal worden aangesteld.

In 2025 moet Red Bull voor het eerst met een zelfgebouwde motor gaan racen. Het Oostenrijkse team krijgt de huidige Honda-krachtbron, waar ook zusterteam AlphaTauri mee rijdt, vanaf volgend jaar in eigen beheer.

Valtteri Bottas beleeft tot dusver een moeizaam Formule 1-seizoen.

Valtteri Bottas beleeft tot dusver een moeizaam Formule 1-seizoen.
Valtteri Bottas beleeft tot dusver een moeizaam Formule 1-seizoen.
Foto: Pro Shots

Wolff ontkent geruchten over Bottas

Wolff ging op zijn persconferentie ook in op de positie van Valtteri Bottas. Volgens The Daily Mail zou Mercedes serieus overwegen om Bottas nog voor het eind van het seizoen te vervangen, mochten zijn prestaties niet verbeteren.

Volgens Wolff klopt er niets van het bewuste artikel. "Als hij niet ziek wordt om of andere redenen niet kan rijden, zal hij de rest van het jaar gewoon in de auto zitten", aldus de Oostenrijker. "Ik zie geen reden om te wisselen, zoals andere teams dat misschien wel doen."

Wolff doelt met die laatste uitspraak op Red Bull Racing, dat in voorgaande jaren al eens coureurs tijdens het seizoen wisselde. De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje begint zaterdag om 15.00 uur. Zondag gaat om dezelfde tijd de race van start.